Friluftsliv

Vi ønsker at barna skal få bli kjent med naturen og de ulike årstidene. Det er ikke nødvendigvis det samme som skjer på fjellet som ved sjøen. Dette vil vi at barna skal få en erfaring med.  Barn og voksne vil samarbeide i planlegging og evaluering av turer. Her vil fokuset være hva som skjer i naturen og aktiviteter der bevegelse og samarbeid har en sentral plass.  Vi blir kjent med ulike steder i nærmiljøet. Sentrale plasser vi reiser til er Lye, Refsnes, Kleppelunden, Njåskogen, Nærbø og vindmøllene på Hetland.

Espira Ree har egen grillhytte hvor vi bl.a. lager mat på bål, spiser og har samlingsstund. Dette skal være et koselig sted, som barna forbinder med samspill med andre. Så snart vi fyrer opp i grillhytta, så er barna der og lurer på hva vi skal for noe spennede. I tillegg har vi lavvo som brukes til ulike arrangementer på barnehagens område. Av og til blir lavvoen med på tur, da blir den brukt til aktiviteter så som matlaging, fortellinger og kreativ utfoldelse.

 

 

 

Personvern og cookies